Info

this blog is more like a online publish diary or i called it as "punching bag". i write everything, most of it is what i feel. never force to follow and never force to read. Thank You! ;)

Sunday, September 25, 2011

Bila budak computer pegang surveying instrument...

Cerita ni pasal beberapa hari lepas, aku follow brother ni buat land survey kat kawasan Pengkalan Aor, Taiping. kes dia ialah dapat aduan dimana Sekolah Agama Rakyat yang dekat belakang Masjid Pengkalan Aor tu, daripada aduan, Sekolah tu dah buat pagar lebih dari border. Atau yang aku diberitahu, "makan reserve jalan". gambar google earth kawasan yang kami pegi sukat.


so, utk menyukat ni, memang brother ni pakai barang old skool punya lah.. nk kena tarik tali tape plak...which is aku lah yang jadi mangsa.. namun, sebagai seorang pelajar, aku terima benda ni dan belajar cara² lama buat kerja menyukat ni. its fun jugak dan simple gila! down here ada gambar sikit.

Have a nice day!

*katanya brother tu, cara aku ni salah.sbb pegang tripod tu.. HAHA.. tapi dah snap gambo kan, so hentam je lah~ hehe

No comments:

Post a Comment