Info

this blog is more like a online publish diary or i called it as "punching bag". i write everything, most of it is what i feel. never force to follow and never force to read. Thank You! ;)

Thursday, September 15, 2011

Fevret,,Alesana Tuilagi

Salam 1Malaysia. Hari ni nak bekongsi sikit pasal seorang ragbi player, Alesana Tuilagi. Pada pandangan aku, Alesana Tuilagi or panggilan lain, "The Butcher" adalah antara pemain yang killer. aku boleh ibaratkan dia sama seperti Jonah Lomu. menggunakan saiz badan dan speed untuk terus mara kedepan. itu yang buatkan ragbi ni seronok. advantage untuk pemain² yang badan super besar dan laju. Dalam ragbi ni, pada pandangan aku, Size,Speed,Strength dan skill tu key untuk jadi pemain hebat. sangat betuahlah if ada pemain yang punyai semua 4S tu.

Here's some info I've found.

Date of Birth: 24/02/1981
Place of birth: Moto'otua (Samoa)
Weight: 111 kg
Height: 194 cm *meragukan
Position: Wing
Club: Leicester Tigers



Pada aku, dia layak jugak lah nak dikatakan sebagai pengganti Jonah Lomu. beza dia dengan Jonah Lomu, Jonah Lomu ni memang unstoppable dan Alesana Tuilagi ni masih lagi boleh dihalang. Happy RWC 2011! :D

No comments:

Post a Comment