Info

this blog is more like a online publish diary or i called it as "punching bag". i write everything, most of it is what i feel. never force to follow and never force to read. Thank You! ;)

Sunday, September 11, 2011

Salah kasut ke salah aku??

Ini cerita pasal kasut sukan. actually, aku tak tahu la cerita pasal kasut sukan or cerita pasal aku. but benda ni mula dia mcm ni. pada zaman muda2 dulu, aku ada beli sepasang kasut ni. The Only sport shoe yang aku ada. time zaman tu jugak, merata dah aku bawak kasut ni pegi bejalan. ye la kan, aku kena pakai kasut la nak pegi besenam. Naik Bukit Larut lah, Bebasikal pusing Lake Garden lah.. Jogging sekitar Lake Garden lah, dan macam2 lagi aktiviti. Naik Gunung Ledang pn penah dah kasut ni. sampai TOP ok!

TAPI..for the past few years..kali terakhir aku pakai kasut tu ialah aku rasa lepas aku naik Gunung Ledang kot. aku tak tahu la macam mana nak describe betapa lamanya, tapi straight forward la kan, MEMANG LAMA! lama sangat dah aku tak sarung kasut tu. sampai aku pn dah lupa yang aku ada lagi kasut sukan.HAHA. mana tak nya,, main futsal pn kaki ayam je~ setai kampong ja~ :D

ok, cukup la kot definisi tu, ni main story plak. Petang td, aku pegi la Jogging kat Lake Garden Taiping. untuk sekian lamanya tak sarong kasot tu kn.. aku pn td pegi la bawa kasut ni bejalan-jalan. Honestly, aku tak boleh nak belari langsung td! damn!! malu gila dengan uncle2 tua yang jogging kat lake garden tu. lari sikit, sempot.lari je sempot balik. GGGRRRRRR!!! aku tak tahu lah sempot ni datang pada aku atau datang pada kasut tu. ye la kan, dulu aku steady je belari pusing lake garden tu. apatah lagi sprint 100m. ni td, 100m pn temengah2.. takat boleh buat 20m je kot~ haih~~ kecewa betul aku dengan kasut tu..

So, ni la dia kasut yang kecewakan aku tu..


kalo korang perasan, siap ada jahit tu kat tepi tu! betapa sayangnya aku kat kasut ni! sedap dipakai!!

*cerita ni takat nak sedapkan hati je. Maklumlah, Melayu sejati kan. tak mao salahkan diri sendiri, salahkan benda lain. Sian kasut ni... tp...Thank you so much sbb begitu lama bebakti dekat aku..rasanya aku dah boleh replace dah kasut ni.. JASA MU AKAN DIKENANG! (sebab tu masuk dlm blog. HAHAHA)

1 comment: