Info

this blog is more like a online publish diary or i called it as "punching bag". i write everything, most of it is what i feel. never force to follow and never force to read. Thank You! ;)

Friday, September 30, 2011

Start new

setelah sekian lama ni, banyak bunyi² yang sampai ke telinga ni.keep talking about my status,"Single" ni. selalunya aku buat tak dengar je. alah, takat menyakat ja, tak makan dalam lah. but this time, aku terfikir, its about time for me to wake up. bukan sebab kena cari girlfriend tapi aku kena cari teman or kawan yang besungguh². aku ni lama sangat dah tak besungguh² nak kan seseorang. aku take it for granted je. maybe sebab tu lah semuanya tak menjadi. even brother kat ofis tu pn cakap mcm ni, aku ni sambil lewa sangat. nak tak nak je. one thing je yang aku tak boleh ubah dari dulu lagi, gemuruh bila becakap dengan perempuan. haihh~ sbb tu aku prefer utk diam je bila meet new people. tapi kalau dalam facebook ke, tweet ke or apa2 media, menulis macam romeo dah~ HAHAHA. kelakar jugak.

katanya brother ni, orang macam aku ni susah nak lekat kat orang, and susah nak lepaskan orang. is it? aku tak rasa benda ni baik untuk aku since everyone keep come and go je. mcm touch n go tu~ :P
untuk mengukuhkan lagi, mak aku sendiri cakap mlm semalam, "acik ni takkan kawin kot..orang tak mahu pn..".. damn~ patah semangat aku.. tapi semua ni main² mcm tu je kat telinga ni. ye lah, dalam kepala aku, "love can't pay the bills.".. itu yang pasti. mungkin sebab sekarang ni aku masih terumbang ambing lagi, sebab tu tak nak serius lagi. kot? mesti hampa yang baca pn naik lemas. tak menentu je pendirian aku ni. kekekkee. yesh, aku pasti sebab aku keep single ni sebabnya ialah aku masih tak berduit dan tak bersedia untuk beri comitment lagi. insyaALlah jika diizinkan, setelah dapat apa yang aku impikan, baru lah aku cari teman hidup. walaupun waktu tu dah tua sangat~ :P

and because of that, aku berfikir bahawa untuk start new, aku kena let go semua yang lepas. Alhamdulillah, semuanya dah bejalan lancar. lepaskan yang mana yang aku patut lepaskan dan mula semula yang baru. tinggalkan yang mana memesongkan, dan cari jalan lurus. bawak² la betaubat katanya brother ni. so sekarang ni, apa yang bermain dikepala ni hanyalah nak make sure semua projek² aku bejalan lancar. banyak sangat dah yang pending dalam kepala ni. sampai aku pn naik stress pk benda² ni. tapi its ok. for my future jgak. sekarang ni, aku dah ada list untuk job yang aku kena buat awal tahun 2012.

-siapkan ladang sawit
-siapkan kebun cili
-siapkan clear tapak baru untuk bukak ladang pisang
-jika diizinkan, nk try buka ladang lebah. royale jelly bee.

hanya 4 list je, tapi dia punya sub topik tu yang melambak - lambak.. HAHA.. as long as we love the jobs, nothings can stop u! ;)

wish me luck and have a great days ahead!

1 comment: