Info

this blog is more like a online publish diary or i called it as "punching bag". i write everything, most of it is what i feel. never force to follow and never force to read. Thank You! ;)

Friday, February 22, 2013

Chants pun boleh jadi isu BERITA?

Hari ni aku agak kebosanan.. lalu aku godek la YouTube ni.. mencari Ultras Malaya.. melayankan FAM BANGSAT tu.. semakin jauh aku godek.. terbuka lah petikan daripada berita negara seberang, Indonesia.. yang anehnya, Ultras Malaya masuk berita isu tentang Ultras Malaya ejek supporters Indonesia "Anjing" dalam saingan Piala AFF 2012 yang lepas.. frankly speaking, I was there waktu Malaysia VS Indonesia.. dan aku ada disitu waktu Ultras Malaya bergaduh dengan fans Indonesia.. apa punca kejadiaan bergaduh tu aku tak pasti, some said fans Indonesia pijak bendera Malaysia.. WallahHualam..

Yang pasti, mereka diberikan layanan yang lebih baik compare dengan apa yang UM '07 dapat waktu final piala AFF 2010.. bagi seat untuk berapa puluh orang je.. siap kena baling Teh Tarik lagi.. bandingkan Indonesia fans, diorang diberi satu pintu khas untuk fans diorang.. ada gap lagi antara mereka dengan fans Malaysia.. maknanya mereka dijamin keselamatan.. yang lebih menarik,, mereka (Fans Indonesia) dengan bebas boleh pusing² sekitar Stadium Bukit Jalil tu tanpa ada sesiapa pun yg nak pukul/ejek mahupun baling TEH TARIK tu.. aku percaya, Chants yang dilakukan oleh Ultras Malaya ni lebih berhemah kerana mereka bersuara, bukan baling TEH TARIK tu.. maka benarlah SUARA LEBIH TAJAM DARIPADA PERBUATAN.. and of course, in the right manner lah. :)

No comments:

Post a Comment